Hírek

... ...
A KUKORICA TÁPLÁLÁSA A VEGETÁCIÓS IDŐSZAKBAN
2020-05-25
A KUKORICA TÁPLÁLÁSA A VEGETÁCIÓS IDŐSZAKBAN
2020-05-25

A magyar növénytermesztés egyik alap növénykultúrája az árukukorica. Ennek megfelelően annak, aki szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik korántsem mindegy, hogy ennek a fontos növénynek a terméseredménye és jövedelmezősége, hogy alakul a jövőben.

A KUKORICA TERMÉSBIZTONSÁGA  KULCSKÉRDÉS

A kiszámíthatóság és hosszútávú stabilitás a mezőgazdaságban, ahol ki vagyunk szolgáltatva az időjárási szélsőségeknek, különösen fontos. A termesztett növényeink közül a kukorica terméseredménye fokozottan ki van téve a vegetációs időszak csapadékviszonyainak. A kukorica optimális tápanyagellátottsága jelentősen fokozza a vízhasznosítását. Optimális tápanyagellátottság esetén egységnyi vízzel akár 40-45 %-al is több termést képez a növény.

A termésbiztonság javításának egyik általunk is befolyásolható módja, hogy biztosítjuk a megfelelő tápanyagellátáshoz szükséges anyagokat, ezzel csökkentjük az aszály okozta terméskiesés kockázatát. Ennek elérése érdekében a tápanyagellátás minden eszközét ismernünk és használnunk kell, többek között a levélen keresztüli táplálást is.

HARMÓNIKUS TÁPLÁTSÁG ASZÁLY ESETÉN

A harmonikus tápanyagellátottság eléréséhez figyelnünk kell a makrotápelemeken kívül a mezo- és mikrotápelemekre is. Ezek pótlására ad ideális megoldást a levélen keresztüli táplálás. Lombkezeléssel a gyökérzóna vízellátottságától függetlenül, csapadékhiány esetén is közvetlenül tudunk pótolni létfontosságú tápelemeket a tenyészidőben.

2020 eddig nem kényeztetett el bennünket túl sok csapadékkal, ami az őszi vetésű növényeken már súlyos nyomokat hagyott. A tavaszi kapás kultúrákon és azon belül a kukoricán, a fenológiai állapotuk miatt, még nem jelentkeznek a vízhiány látható tünetei, de sajnos ez még megtörténhet, ha tovább tart a csapadékhiány.

A kukorica termésbiztonságának fokozására fejlesztettük a NUTRICORN mikroistályos termékünket, mely a makrotápelemeken kívül fontos mezo- és mikrotápelemekkel látja el tenyészidőben a kukoricát.

Magnézium (Mg) tartalma javítja a fotoszintézist, kén (S) tartalma segíti a fehérjék képződését. Cink (Zn) tartalma segíti a gyökérzet és a hajtás fejlődését, bór (B) tartalma támogatja a termékenyülést és a szénhidrát szintézist. Használata posztemergens gyomírtástól a címerhányásig billeeszthető a technológiába.


NUTRICORNNP2O5K2OMgOSO3BZn
g/kilogramm1005050802502080

A termékkel, illetve a kukorica termésbiztoságának fokozásában rejlő egyéb lehetőségekkel kapcsolatban keresse Alba Milagro szaktanácsadóját!

MOST AKTUÁLIS!

Kérje LEVÉLANALÍZIS SZOLGÁLTATÁSUNKAT kukoricára! A levélanalízis segít a megfelelő termék kiválasztásában az okszerű lombkezelés érdekében.

Vissza