Hírek

... ...
FIELD EXPERT LEVÉLANALÍZIS
2020-05-06
FIELD EXPERT LEVÉLANALÍZIS
2020-05-06

A TUDATOS LOMBTRÁGYÁZÁS SZOLGÁLATÁBAN


HATÉKONY NÖVÉNYTERMESZTÉS NEM LEHETSÉGES TUDATOSSÁG NÉLKÜL, AZAZ TÉNYSZERŰ ADATOKRA TÁMASZKODÓ SZAKTUDÁSSAL MEGHOZOTT DÖNTÉSEK NÉLKÜL. A TÁPANYAG-GAZDÁLKODÁS TERÜLETÉN A TÉNYSZERŰ ADATOKAT MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATOK EGYIKE - A TALAJVIZSGÁLAT MELLETT - A LEVÉLANALÍZIS.

AZ ÚJ FIELD EXPERT LEVÉLANALÍZIS SZOLGÁLTATÁS A TÉNYSZERŰ ADATOKAT ÉS AZ ERRE ALAPOZOTT SZAKMAI JAVASLATOKAT EGY KÉZBŐL BIZTOSÍTJA TUDATOS GAZDÁLKODÓK SZÁMÁRA.


GYAKRAN ELŐFORDUL, HOGY A TALAJVIZSGÁLAT NEM ELÉG

 

A talaj tápanyag-ellátottsága és a tápanyag-utánpótlási technológia meghatározza a növény számára elérhető tápanyagkészletet, azonban ez nem jelenti azt, hogy ez a növényben is egyértelműen megjelenik. Gyakran előfordul, hogy jó tápanyagkészlet ellenére is kialakul tápanyaghiány. Ez gyakran fakadhat abból, hogy a tápelem arányok nem megfelelőek és felerősödhet az antagonizmus, vagy nem tud érvényesülni a szinergia. Pl. túlzott nitrogénellátottság esetén felmerülhet Ca hiány a növényi szövetekben.

 

A levélanalízisnek köszönhetően naprakész információt kapunk a tenyészidő során a növény levélzetének tápanyag-ellátottságáról. A lombozat egészségi állapota közvetlenül befolyásolja a növényeink teljesítményét, hiszen itt termelődik meg a termést felépítő anyagok döntő többsége.

A levélanalízis arra ad lehetőséget, hogy fenntartsuk növényeink egészségét, és azelőtt feltárjuk a kezdődő problémát, mielőtt az szembetűnő tüneteket és visszafordíthatatlan termésveszteséget okozna. Úgy kell tekintenünk a levélvizsgálatra, mint egyfajta megelőző kontroll vizsgálatra, ami megerősíthet bennünket abban, hogy jó úton járunk a tápanyag-utánpótlásban, vagy korrekcióra van szükség a tenyészidőben.

 

ÚJ FIELD EXPERT LEVÉLANALÍZIS SZOLGÁLTATÁS

 

Az ALBA MILAGRO HUNGARY KFT. tevékenységének kezdetétől elérhetővé tette partnerei számára a FIELD EXPERT tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadási szolgáltatást. Ez a rendszer bővül 2020-tól a levélanalízissel. Ennek során lehetőséget biztosítunk partnereinknek arra, hogy a vegetációs időben objektív képet kapjanak növényeik tápanyagellátottságáról.

 

Elméletileg levélanalízis a növény teljes vegetációs időszakában végezhető. A gyakorlatban azonban vannak olyan életszakaszok, amikor különösen indokolt az elvégzése, mert a belőle nyerhető információ különösen kifizetődő a termésmennyiség, vagy minőség fokozása szempontjából. A szolgáltatás részeként javaslatot teszünk a mintavételi időpontokra, kiértékeljük a kapott laboreredményeket és javaslatot teszünk a szükséges tápelempótlásra, melyet komplett lombtrágyázási technológia formájában teszünk meg.

 

MIT BIZTOSÍTUNK A SZOLGÁLTATÁS PROFESSZIONÁLIS MŰKÖDÉSÉHEZ:

 

§  Akkreditált laboratóriumi hátteret,

§  Szaktanácsadói csapatot,

§  Mintadobozt a szükséges mintakisérő adatlappal és a mintakísérő épségét biztosító dokumentumtasakkal,

§  A szakszerű mintavételt segítő útmutatót a mintavétel módjáról,

§  Külön díj ellenében a mintavétel személyes segítését és a minták elszállítását.

 

MIT ADUNK ÁT A SZOLGÁLTATÁSBAN PARTNEREINKNEK:

 

§  Akkreditált laborvizsgálat jegyzőkönyvet,

§  PDF dokumentációt, a következő tartalommal:

-  Vizsgálati eredményösszesítő táblánként,

-  Technológiai összefoglaló táblázat költség összesítéssel,

-  Táblánkéti eredménykiértékelés grafikus és szöveges formában,

-  Táblánként lombtrágyatechnológiai javaslat termékekkel, dózisokkal és kijuttatási időszakokkal,

-  A tervdokumentáció személyes megbeszélését.

 

Ha Ön is igyekszik döntéseit tényekre alapozni és felkeltette szolgáltatásunk az érdeklődését, keresse fel szaktanácsadónkat, akinek az elérhetőségét ide kattintva találja meg.

Vissza