Hírek

... ...
Sajtótájékoztatón mutatkozott be az Alba Milagro Hungary Kft.
2019-05-28
Sajtótájékoztatón mutatkozott be az Alba Milagro Hungary Kft.
2019-05-28

Szolgáltatás alapú tevékenységünket 4 nagy rendszerbe soroljuk, melyek a TALAJ AKTIVÁLÁS, TALAJ FELTÖLTÉS, NÖVÉNY TÁPLÁLÁS és NÖVÉNY AKTIVÁLÁS. Ezeket egészítik ki a termesztés hatékonyságát fokozó termékeink.

A magyar gazdálkodók rengeteg termék közül válogathatnak, de a választáshoz és alkalmazáshoz legtöbbször hiányzik a megbízható szakmai segítség. Ezért az Alba Milagro küldetése, hogy a magyar gazdák legprofesszionálisabb partnere legyen a növénytáplálás és talajaktiválás területén. A tápanyag-gazdálkodás minden területén professzionális, rendszer szemléletű segítséget és reális javaslatokat nyújtunk a gazdálkodóknak.

Miért a tápanyag-gazdálkodás területén?

Mert a talaj és a tápanyag-gazdálkodás tudatos fejlesztése az, ami Pepo Professzor Úr klasszikussá vált grafikonja szerint is 40%-ban befolyásolja a termesztés eredményét. Ennek ellenére több mint 10 éves szaktanácsadói tevékenységünk során azt tapasztaltuk, hogy ez az a terület, amelyet leginkább a megszokások és a költségminimalizálás irányít Magyarországon, tehát ezen a területen vannak a legnagyobb kiaknázatlan lehetőségek az eredmény növeléséhez. És persze azért, mert ehhez a területhez értünk a legjobban.

Miért tartjuk gondosnak a rendszer szemléletű gondolkodást?

Mert a növénytermesztést befolyásoló tényezők nem egymástól függetlenül alakítják a termelés eredményét, ezért a tervezés során is összefüggésekben, rendszerekben kell gondolkodnunk. A tápanyag féleségének és mennyiségének nem csak az adott kultúra, hanem a talaj és a környezet adottságaira is kell épülnie.

Mitől professzionális a tevékenységünk?

Egy szakember nem csak valamilyen programmal kiszámított, kijuttatandó NPK hatóanyag mennyiségről készít jogszabályoknak is megfelelő, beadható dokumentumot, hanem segít megkeresni és rangsorolni azokat a tényezőket, amelyek limitálják az eredményesség növelését és részletes javaslatot készít a rövidebb és hosszabb távú megoldásokról.

Mitől válik reálissá egy terv?

Új partnereink vallomásai szerint a tápanyag-gazdálkodási tervet a szükséges dokumentáció miatt készítik, és a fiókba kerül, ugyanis nélkülöz minden realitást. A mi szolgáltatások célja az, hogy mind szakmailag, mind költségben, mind technológiai megvalósíthatóság terén a partnerünkkel egyeztetett és általa elfogadott reális tervet készítsünk, amely valós támpontot ad az egész éves gazdálkodás során.

A professzionális partnerséget országos szaktanácsadói hálózatunk biztosítja. Szaktanácsadóink személyes tanácsadást végeznek az ország teljes területén. Termékjavaslatainkat a gazdákkal való konzultáció során szerzett információra, mérésekre és szakértői tervekre alapozzuk. Jelenleg 10 szakemberünk segíti a gazdálkodók munkáját. Célunk, hogy a jövőben minden megyében legalább egy kollégánk biztosíthassa a folyamatos kapcsolattartást.

Nagyszámú agronómiai szolgáltatásunk segíti partnereink számára meghozni a legjövedelmezőbb döntéseket. Majd minden szolgáltatásunk a talajvizsgálat eredményeire épül, hiszen a szántóföldi termelésben a növény fő tápanyag-felvételi forrása a talaj, amennyiben eltekintünk a szén-dioxid-tól mint tápanyagtól. Minden szolgáltatásunk teljes körű, azaz a talajmintavételtől a terv készítésig mindent tartalmaz. A legtöbb esetben portfóliónkban megtalálható a tökéletes megoldás is így a terméket is biztosítani tudjuk.

Termékportfóliónk kialakításában sok éves tápanyag tervezési tapasztalatunk volt az irányadó. Olyan különleges termékeket kerestünk szerte az európai piacon és Magyarországon, melyek megoldást jelentenek a hazai problémákra. Jelen portfóliónk lefedi a tápanyag technológia valamennyi elemét, de továbbra is folyamatosan keressük az újabb innovatív, hasznos termékeket.

Csapatunk tagjai valamennyien szülők, akik a legjobb, minőségű élelmiszert szeretnék adni gyermekeiknek. Mi tudjuk, hogy egészséges élelmiszert csak egészséges növényből lehet előállítani. Ez nem csak gyermekeink számára fontos, de agronómiai érdekünk is, hiszen az egészséges jól táplált növény könnyebben védhető meg a kórokozókkal szemben, jobban tolerálja a környezeti kihívásokat és nagyobb teljesítményre lesz képes. Az egészséges növénytermesztés alapja a szántóföldön az egészséges, termékeny talaj. Így mi is elsősorban a talajra és a talajvizsgálati eredményekből indulunk ki. Rendszereinkkel megőrizzük, illetve javítjuk a különböző adottságú talajok termékenységét, valamint tápanyag szolgáltató képességét és megfelelően tápláljuk a növényeket, fokozzuk teljesítő képességüket.


TALAJAKTIVÁLÁS rendszerünk célja, olyan optimális életteret teremteni a talaj lakóközössége számára, beleértve a kultúrnövényeket is, amely környezetében és környezet által az élő szervezetek közössége és termesztett növények a legnagyobb teljesítményre lesznek képesek. Ehhez biztosítunk szolgáltatásokat és termékeket, mint a belvíz elvezetésben megoldást jelentő drénezés, vagy a savanyú, illetve szikes területek kémiai javításához talajjavítási tervet és granulált meszező, illetve gipsz termékeket.

TALAJFELTÖLTÉS során figyelembe kell venni, hogy a táblák talaj adottsága eltérő és a talajnak különböző a tápanyagmegtartó és a tápanyag-szolgáltató képessége, ezért eltérő mértékben és arányban szükséges az egyes tápanyagok pótlása. Az optimális talajfeltöltés érdekében mi a talajvizsgálatokra támaszkodva adunk javaslatot és készítünk egyedi összetételű speciális feltöltő keverékeket.

A növény a számára szükséges tápanyag nagy részét a talajban raktározott tápanyagkészletből veszi fel. Ugyanakkor a talaj nem mindig biztosítja megfelelő időben és térben a szükséges napi mennyiséget. NÖVÉNYTÁPLÁLÁS rendszerünkben a növény közvetlen táplálásával, ami lehet a mag/gyökér mellé helyezett startertrágya vagy a lombra kijutatott lombtrágya, gyorsan és nagy biztonsággal egészítjük ki, vagy bizonyos esetekben, helyettesítjük a talaj tápanyagkészletéből felvett hatóanyag. A növény közvetlen táplálásához mikrogranulátum és speciális összetételű lombtrágyák széles választéka szerepel portfóliónkban.

NÖVÉNY AKTIVÁLÁS rendszerünkben a növény teljesítményét fokozzuk különböző, úgynevezett biostimulátorok tudatos használatával. A biostimulátor szó sokféle biológiailag aktív hatóanyag gyűjtőneve. Használatuk akkor lehet eredményes, ha ismerjük az alkalmazott hatóanyagot és tudjuk milyen hatást várhatunk el tőle. Ennek függvényében tudjuk eldönteni, hogy a növény mely fejlődési fázisában alkalmazzuk eredménnyel.

A HATÉKONYSÁGOT FOKOZÓ TERMÉKEK portfóliónk, olyan termékei, amelyek közvetve vagy közvetlenül támogatják a növénytermesztés eredményességét, mint például a permetezővíz pH beállítására szolgáló termékünk, amely fokozza a növényvédőszer hatékonyságát. Ide tartozik granulált vadrasztó termékünk, mely a vadkár jelentős enyhítésével javítja a gazdálkodás eredményét.

Egyre több gazdálkodó azonosul gondolkodásmódunkkal, ami szolgáltatásaink és termékportfóliónk további fejlesztésére ösztönöz bennünket.

Látogasson el honlapunkra is www.albamilagro.hu!

További kérdés esetén írjon bizalommal a kommunikacio@albamilagro.he-mail címre!

Keresse szaktanácsadóinkat a bővebb tájékoztatásért: https://www.albamilagro.hu/kapcsolat 

Vissza