CALCIBOR

kalcium és bór kombinációja kertészeti kultúrákban

  • Jól tárolható gyümölcs
  • Szilárd, ellenálló szövetek
  • Gyümölcselrúgás csökkenése

TERMÉKLEÍRÁS

A CALCIBOR nagy mennyiségű kalciumot és bórt tartalmaz szerves vegyületek formájában. Emiatt mindkét elem könnyen asszimilálható a növények számára és rendkívül könnyen mozognak a szöveteken belül.

HATÁSMÓD

  • Kalcium és bór szinergizmus
  • Csúcsirányi mobilitás
  • Sejtfal szilárdítása

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Kultúra Dózis (l/ha) Kezelések száma Kijuttatás ideje
gyümölcs, szőlő 250-500 ml/100 l (lombtrágya) 3 - 5 virágzás előtt, terméskötődés után,termésnövekedés időszakában
zöldség, dísznövény cukorrépa, burgonya, hüvelyesek 75 ml/100 m2 (tápoldat) 3 - 4 a teljes tenyészidő folyamán elosztva cukorrépa: 6-10 levél hüvelyesek: 10 cm, burgonya: gumó növekedés

ÖSSZETÉTEL

m/m% g/l
kalcium-oxid (CaO) vízoldható 12,0 157
bór (B) vízoldható 1,5 19,4
cink (Zn) vízoldható, EDTA-kelát 0,15 1,9

Sűrűség 1290 g/L pH 5 - 6

CSOMAGOLÁS

10 literes kanna

MEGJEGYZÉSEK

A CALCIBOR valamennyi műtrágya termékkel és a legtöbb növényvédő szerrel keverhető.

FIGYELMEZTETÉS

Ne keverje erősen lúgos vegyületekkel, ásványi olajokkal, kén-, foszfor- és réz alapú kémiai vegyületekkel